Followers

Wednesday, February 3, 2010

Pilihan Saya

Bismillahirahmanirahim
(Dengan nama Allah yang Maha pemurah lagi Maha Mengasihi)


Akhirnya setelah seharian suntuk mencuba,berjaya juga diri in untuk melengkapkan permohonan UPU tersebut.Terima kasih kepada kawan yang telah memberikan link ke Laman Web Rasmi Kemasukan Ke IPTA.Alhamdulillah.Segalanya berjaya di isi tepat pada pukul 11.55 malam(waktu  Malaysia).Dari pukul 6.00 pagi bermulanya misi,hampir pukul 12.00 tengah malam baru selesai.12 jam penantian.Aktualnya,macam rasa "excited"lah pula.Tak tahulah kenapa.Mungkin seronok melihat progran pengajian yang ditawarkan.Medik masih pilihan pertama.Kebanyakan course yang diambil berkaitan dengan Sains.Yang pilihan ke-8 tu sahaja tersesat.Undang-undang?Macam kelakar sahaja bunyinya. Memang tidak sesuai langsung.Tapi,pilih juga atas dari segi situasi masa kini dan beberapa faktor lain.
 
 
Pilihan 1 * - Q0080 TAMHIDI PERUBATAN
 
Pilihan 2 * - Q0070 TAMHIDI PERGIGIAN
 
Pilihan 3 * - E2060 DIPLOMA FARMASI
 
Pilihan 4 * - E2440 DIPLOMA KEJURUTERAAN KIMIA
 
Pilihan 5 - T2431 DIPLOMA KEJURUTERAAN MEKANIKAL (AERONAUTIK)
 
Pilihan 6 - E2410 DIPLOMA KEJURUTERAAN AWAM
 
Pilihan 7 - M0010 ASASI SAINS HAYAT
 
Pilihan 8 - D2600 DIPLOMA UNDANG-UNDANG
 
Inilah keputusan yang dibuat setelah bermusyawarah bersama keluarga tercinta dan keputusan diri sendiri.Harap-harap segala apa yang diimpikan berjaya dicapai. Masih ada 56 hari(sehingga post ini ditulis) untuk menukar pilihan.Jadi,kalau tiba-tiba termimpi course lain,masih sempat untuk menukarnya.Inilah masa paling sukar sepanjang cuti 3 bulan ini.Kalau tersilap pilih, diri sendiri yang tanggung akibatnya. Mudah-mudahan Allah mempermudahkan dan memberi petunjuk yang sebenar-benarnya.Amin ya rabbal alamin.
 
"Agak-agaknya,semua course diatas ini sesuai dengan diri saya tidak?"
 
*Anda boleh memberikan buah fikiran anda.Terima kasih atas pandangan anda.
 
P/S=  Bagi sesiapa yang masih gagal bertemu dengan link Laman Web Rasmi Kemasukan Ke IPTA, link terdapat di bawah ini.InsyaAllah boleh.
 
http://upu.mohe.gov.my/index1.php


aku tengah pk.smart beb!

 
 

8 comments:

nawal said...

eh. nk tnye, ape beza tahmidi perubatan dgn asasi perubatan?
due2 tu ade kan dlm pilihan.
ape bezanye erk?

Leonhart said...

rasenya,sama.
tahmidi tu utk nama spesifik(for USIM) mcm diploma gak r.lbih krang ngan asasi r.konklusinya,sumenya sama sahaja.

p/s=boleh x ,kalu kita pilih 1st choice tamhidi perubtan,
2nd.diploma prubtan
3.asasi prubtan

mknenya,ade taukid kat situ.

sarah iman said...

tahmidi untuk masuk usim kan?
kau nak masuk usim ke?

nawal said...

taukid? haha! lawakkot! boleh2..

Leonhart said...

sarah iman>x kisah r.aku nak sapu yg semua de course medik.Haha

nawal>x lawak seyh.Mcm semsowang ckap kat aku,itu tnjukkan yg kita btul2 nak course perubatan..haha

nawal said...

ak bajet tahmidi perubatan tuh, perubatan trad. yg gune jarum, pisau,daun, etc.

ilmu cetek T_T

sarah iman said...

nawal, tahmidi is istilah fr usim nye asasi

Leonhart said...

nawal>ak pown tnye owng mula-mulanya.

sarah iman>thanx.haha