Followers

Saturday, March 12, 2011

Impian:)



Setiap manusia mempunyai impian bukan? Berimpian memang best bukan. Atau kate lain dia,berangan.Ngee~. Jadi,dlm post yg ini aku akan beritahu impian-impian aku dari kecil,sekarang dan akan datang.Heh.

*Impian ini sekadar impian.

1. Masa umur 3-4 tahun, berimpian untuk menjadi Red Power Rangers. Terpengaruh dengan cerita Power Rangers Mighty Morphin. Cerita power rangers pertama yang ditayangkan Malaysia.Tapi,meningkat dewasa baru sedar yang impian itu mungkin tidak tercapai. Haha. Teknologi masih belum dijumpai.

2. Dalam masa yg sama, berimpian juga untuk memiliki koleksi-koleksi patung aksi Power rangers. Heh. Dan berjaya memilikinya apabila aunty yang baru pulang dri US membelikan koleksi lengkap power rangers. Haha. Masa tu kan, merupakan satu-satunya cucu dalam keluarga. So,heaven giler lah. Dilayan macam putera raja. Haha. Dahlah duduk ngan atuk dan nenek,jadinya mmg dimanjakan giler. Semua yg mahu dapat.Haha.

3. Seterusnya,berimpian untuk menjadi cepat membaca pada umur 5 tahun. Sebab masa itu, mak selalu beri servis terbaik supaya cepat membaca. Pernah dikurung dalam bilik tak boleh keluar sebab masih tak dapat lagi membaca. Alhamdulillah,akhirnya berkat mak tercinta,berjaya juga membaca. Memang terharu. Thanx mom!

4. Sudah meningkat dewasa sedikit,sedikit sahaja. Berimpian untuk mengalahkan seorang budak permpuan ni dalam peksa. Masa ini drjah 6. Akhirnya berjaya juga sampai membuatkan dia menangis sebab dikalahkan. Haha. Kenangan manis la kot.

5.Mahu menjadi seorang detektif. Terpengaruh dengan citer Detective Conan. Pernah berkata kepada cikgu apabila ditanya,"Saya mahu menjadi detektif". Budak-budak sekelas rase respek giler. Heh. Padahal main-main je pun. Hak2.

6. Mahu melukis komik dan menyiarkan di majalah. Jalan cerita fikir dah,semua peralatan sudah dibeli seperti pen melukis,ink dan berus lukisan. Tapi,bila sudah menyiapkan 12 mukasurat,terus berhenti. Terase malas yg amat. Sebab kena lakar,kena ink,kena wat dialog n whatsoever. Jadinya,at last decide to stop! X sesuai untuk menjadi seorang pelukis. Komik 12 mukasurat yg bertajuk " Fire Spirit" masih ade tersimpan ketika ini.

7.Kemudiannya terbaca pula komik Yakitate Japan. Bersemangat pula jadi tukang masak. Jadinya, bile ada chance sahaja,terus selongkar peti ais cari bahan untuk masak. Pelbagai resipi dicuba. Ade yg sedap teramat ade juga yg KO. Haha. Bile dah masak akan suruh mak untuk komen. Kalau ok,oklah. Stail ayah untuk komen pula,kalau diam  sahaja masa makan, maknanya sedaplah tu.

8. Mahu jadi seorang yg kaya raya! Haha. Money is everything today. Haha. Bile sudah jadi billionair, mahu beli Lamborghini Spider, Aston Martin  dan Ferrrari. Mahu beli pulau persendirian dekat Malibu. Then, mahu bina sebuah banglo di tepi pantai. Mahu membeli Manchester United Fc, membina sebuah stadium dengan dinamakan "Estadion Sya Ef". Then,mahu memiliki sebuah kapal layar mewah yg boleh belayar bila-bila mase sahaje. Mahu ade jet peribadi sendiri dan pasuka tentera sendiri. Haha, berimiginasi sungguh. Act,mahu hidup yg sederhana sajer.Ngee~

9. Mungkin dalam berbelas-belas tahun lagi,mahu membuka sebuah restoran high class sendiri. Menggabungkan pelbagai jenis masakan seperti Melayu,Western,Cina dan tidak dilupakan Jawa.Terbaik punya.. Rasenya impian ini boleh direalisasikan.

10. Mahu sebuah perpustakaan sendiri yg mempunyai pelbagai jenis buku seluruh dunia. Tidak terkecuali komik. Comic is part of my life.Walaupun,komik pernah dijual dan dibuang,komik tetap dihati.Haha.

11. Mahu membeli sebuah kereta yg selesa,hebat dan berkualiti. Seperti model mpv.Tunggu 10 tahun lagi, model mpv terbaru akn jadi milik aku.

12. Antara impian terpenting, mahu seorang isteri yg terbaik. Mestilah pandai kemas rumah,memasak, ada karier yg stabil,solehah,sopan santun,peramah,gila-gila dan tak queen control. Ngee~. Ada sesiapa berani (?).

13. Mahu jadi seorang ahli politik! Ahli politik yang bertanggungjawab. Menggunakan duit sendiri untk kebajikan rakyat, sentiasa mendengar masalah dan terbaik. InsyaAllah kalau ada rezeki dan diizinkan..

14. Bila sudah melepasi usia persaraan,mahu pulang ke kampung dan membuat sebuah baru disana. Mahu mengusahakan tanah n menjadi seorang yg gembira dengan hari-hari tua.

Kamu semua ada impian sendiri bukan (?)

p/s:

1) Saya membosankan bukan (?)

12 comments:

aisyah. said...

haha kau nak jd ape tyme kecik2?

haha.ak xdpt byg ko jd hero.
hahahahaha~

lawak2.
xley blah r impian ko..
hahaha~~

ko nk isteri yg gila2??
oh lupe..sbb ko pun gilaa jugak!
hahaha~

Leonhart said...

weh,kalo ak jadi hero,konfem terselamt dunia.Haha. Dengan Izin Allah.

sengal~
bukan gila,tapi gila2 r..hahaha

fye said...

ko nk jadi poer rangers kaler pe dok?



hehe

Leonhart said...

aku nak jadi powe rangers kaler merah.haaha

mar_petrelli said...

hahaha...estadion sya ef?nampak gempak tp agak klaka jgk...

impian no 13 x bole bla~hahaha......sopan santun n gila2...2 diff. thing...i wonder how a woman can be like that..hmm..

Leonhart said...

haha.tu yg kena cari tu.ngee~

amierul said...

haha..syaufiq banyaknye impian ko,,kalah mat jenin,,jadi mat syaufiq or mat leonhart..haha..ha.pekata ko buat solat hajat,bape rakaat uh ikut bilangan permintaan ko lah,insyaallah ditunaikan..haha

Leonhart said...

sengal~
x dernyer aku nak wat cmtu..

nawal said...

aku dlu nk jdik pink power rangers..

salu gadoh ngan kakak, sbb nk jdik yg pink tuh!

Leonhart said...

haha.nasib bek tyme tu adek aku kcik ag,so dwang amek je yg wrna len.heh

faris shinon said...

weyh,banyak gila impian ang noe!kalo q,konfem x tpikiaq nak boh impian pa.haha.

psychopath prisoner.. said...

fuh..
pegang dunia terus..bebaskan palestin..hehe