Followers

Saturday, April 3, 2010

Kompleks.

Assalamualaikum w.b.t

At last, I updated this blog. I didn't have any idea, so no need to post. Hehe.

Terlalu bnyak masalah n persoalan yg timbul belakangan ini. Semuanya memerlukan daya fikiran yg tinggi. Kadang2,terasa hidup tidak teratur. Tapi,alhamdulillah, berjaya melaluinya semua. Berfikir seketika,adakah mengalami multiply player? Dua personaliti dalam satu badan. Yup,kadang2 terasa seperti itu. Seperti Dr. Jekyll dan Mr. Hyde.   Don't blame me on that. It's complicated. Really complex!
Lbey kompleks dri Formula Add Maths yg kritikal. But, Allah always hear our voice. Talian untuk menghubungi Allah sentiasa terbuka.24 jam online percuma.Tapi,sentiasa lupa,. Itulah manusia. Sentiasa leka dan alpa. Yup. ak x terkecuali.

Ada ketika,mahu deactivate account fb dan delete blog. Terputus hubungan dri dunia luar. Macam Robinson Crusoe. Hanya dunia yg didiami diri sendiri. Tapi,ianya mustahil. Perlukan kawan yg mampu menolong x kira masa dan situasi. Bukan hanya pada masa kaya n senang. ALhamdulillah,masih ada kawan seperti itu. Kawan yg mampu memahami multiple character yg ada dalam diri. Thanx friends.
Tapi,kita sentiasa lupa. Kita menolak kawan yg mahu menolong kita. Semuanya disebabkan virus egomaniacs kita. Too much egoistic. Kita pk kita mampu buat segalanya sendirian. Tapi,kita silap. Kita perlukan pertolongan. Kawan dikurniakan untuk membantu dan saling melengkapi. Tapi, ego tersanagtlah besar. Yup. Mengapa gagal kawal ego kita?Ada jawapan?

Alone in darkness. It's really scared ok. Mahukan cahaya yg mampu menarik keluar dri kegelapan. Tapi, masih mencari. Kdng2 sudah terjumpa tapi terlepas pndang. Adakah wajar seperti itu?

Back to basic. Allah yg mencipta kita. Sewajarnya dan seharusnya kembali pada dia. Bukan pada material yg x kekal lama. Allah mengasihi hambaNya jika hambaNya itu mengasihi Dia. Tidak kepada material yg hanya bersifat sementara. Bunyi mudahkan? Tapi, x dinafikan susah. Logik akal manusia akan lebih mempercayai apa yg didepan mata berbanding yg terhijab oleh pandangan mata dan x terjangkau akal. Hanya kepercayaan dan iman yg teguh mampu menjadi jambatan antara satu daerah ke satu daerah yg lain.Lebih mudah bercakap daripada melaksanakannya. Bukan mudah untuk menunaikan apa yg terikrar. Memerlukan kejituan tekad yg kukuh. Ya Allah,kurniakanlah kami kesabaran, ktenagan,keyakinan dan kekuatan dalam menghadapi ujianM.Aku lebih rela kau kurniakan seribu masalah daripada satu kesenangan dunia yg menjauhkan aku dariMu.Ameen~

Btw,hampir deactivate account fb. Yup. Fb can be a friend or an enemy. It's depend on urself to handle it. Akhirnya termain game My Town. Setelah berjaya menepis Farmville,Zoo World n whatsoeva, akhirnya My Town jadi pilhan. Boleh menjadikan kreatif dalam membina bandar. Tetiba terase impian mahu jadi politician menyala.Ngee~


Leonhart.Nama town saya. Huhu. Eyqa n khales, kita lawan sape town dia lagi best.:p

Ok,pens off. Ada klu tersembunyi. Cuba lah rungkai kalau dapat.Haha. May Allah bless. Ready 4 tomorrow.


Wasalam

4 comments:

khaliesah said...

ahakz!

nawal said...

wah.. dah ad teman sepermaainan!!

nnt infom eh, spe menang

mar said...

Wah..x sgke a fb addicter bole terfikir nk delete his fb..hehe

Leonhart said...

khales:haha.

@nawal:okeyh!nnati ak inform.ko nak belanje ek?huhu

@mar:well. Tu yg jadi lebih sayang tu ngan fb.hahaha.