Followers

Monday, July 26, 2010

That the reason why.

Salam

Sekarang,umat Islam memang teramat lemah kan kan. Walaupun,jumlah mereka banyak,mereka ni ibarat buih2 di lautan. :(

Orang kafir sentiasa berusaha se"chaiyok" mungkin untuk menindas orang Islam..

Jadi kita sebagai orang Islam,kenalah sedia ok!

Jadi,apa kata kita luangkan masa sedikit tengok , -The Arrivals- ,sebuah dokumentari tentang propaganda Yahudi atau lebih tepat lagi Zionis. Ade 52 video kesemuanya.


~Selamat Menonton~

Sebelum tu,ade satu lagi link yg best! Sila klik di bawah ini.Semoga bermanfaat!

                -Mesti tengok! Best!


wasalam

Pals,good luck!

Salam,


-Farez Syinon-

Hari ni,26 Julai 2010. Mengapakah dengan hari ini? Hehe.

Sekarang,sedang berlangsung KAKOM.

Apakah KAKOM? Keropok cekedies yang jual kat kedai tu kah?

Bukan,bukan, dan sekali bukan.

Ianya,erm.Lebih kurang macam karnival umtuk pelajar2 matrik seluruh M'sia.

Ape kaitan dengan gambar di atas?

Hehe. Dia adalah bekas inche classmates saya.

Orang yang merupakan pemovitasi tidak rasmi saya semasa di KISAS.

Sekartang,inche ini sedang belajar di Kolej Matrikulasi Labuan.

Oh ye,apa kaitan inche ini dengan KAKOM?

ya,inche ini akan bertanding dalam KAKOM.

acara ape eh?Hehe. Bola sepak!

Tak,tak.Inche ini akan bertanding dalam acara pidato.

Jalan2 blog orang, terbaca entry spesel limited edition.

-BLOG BAKAL DOKTOR- , Mer,thanks sebab remind.

Jadinya,sesudah subuh,bermulalah aktiviti call orang.

Berboraklah dengan mesra,dua orang yang sudah lama x ketemu.

Hihi.Dan inche Farez,akan berpidato pada pukul 0850 waktu Msia.

Jadinya,kepada semua Khaldunians ,marilah support Farez!

Hoyeah! C'mon.

Selamat berjaya, kawan!

MySpace



Saturday, July 24, 2010

Missing

Salam,

PERHATIAN:Ini post agak jiwag.Harap maklom.


Hari ini,bila saya bangun daripada tidur,
Tetiba saje saya teringat awak,
bila pertama kali kita berjumpa,
hati saya mengatakan,
"Ah,bencinya aku!"
Kesian awak ye..

tapi,awak dengan sabar,
menjadi teman x kira masa dan ketika,
ketika saya susah dan senang,
awak sentiasa di sisi,
itulah diri awak,
sentiasa sentiasa,'
"kawan masa senang mudah dicari,kawan masa susah seorang diri"
awak lain,
awak sentiasa bersama saya x kira susah dan senang,
hati saya mula terpikat dengan awak

setahun berlalu,
saya semakin sayang kat awak,
saya mula menyedari betapa pentingnya awak,
tapi,masa untuk kita bersama tinggal sedikit sahaja,
kalau boleh,saya x ingin membesar,
saya mahu saje bersama awak,
bukankah itu bagus?

hari yg dilalui terasa bahagia,
awak dan saya,
mereka juga,
kita belajar bersama-sama,
mengenali erti nilai persahabatan dan kehidupan,
mengenal mana yang baik dan buruk,
awak sangat berjasa terhadap saya.

tapi,setiap pertemuan ade perpisahan,
saya terpaksa berpisah dengan awak,
walaupun hati kata x rela,
tapi,kehidupan kita perlu diteruskan,
setiap kenangan manis kita bersama,
akan saya jadikan pegangagn,
dalam saya menghadapi liku2 di tempat orang,

Terima Kasih,Awak!



~AWAK~


Awak lagi.Sangat cantik!


So cool!


KOLEJ ISLAM SULTAN ALAM SHAH telah mendewasakan saya!

5 unique  things

Teachers

Friends

Ukhuwah

Tarbiyah

Biah Solehah



Masuk sebagai burung pipit,keluar sebagai helang!

syukran jiddan,KISAS!

Wednesday, July 21, 2010

Nukilan Cerita

Salam alayk^^

Jika seorang novelis,menulis untuk melahirkan rasanya,
Jika seorang pemikir,berfikir untuk mengetahui kebenarannya,
JIka seorang  pengembara,bekelana untuk ,mencapai cita-citanya,
Maka,aku hanya mampu menukilkan sebuah nukilan picisan,
Nukilan yang terkandung segala isi rasa dan hatiku yang rawan ini.

Aku,kau dan Dia,
Terpisah dalam dunia yang jauh berbeza ,
Tersembunyi disebalik kesamaran dunia,
yang penuh dengan titik-titik gelap,
Tetapi, kita bertemu atas dasar kalimah takdir,
pertemuan yang tidak pernah disangka,
oleh diri yang penuh dengan caca merba,
tergabunglah kita dalam dunia yang sama,
Maka dengan itu,bermulah sebuah ceritera,
Ceritera yang penuh rasa dan perkara.

Semuanya berjalan tenang,
Setenang air sungai yang mengalir,
mengairi bumi yang kontang dan tandus.
Sang burung berkicau-kicau seakan riang,
Sang angin menderu nyaman seakan senang,
Alam seakan-akan turut berkata,
mengeksperesikan nilai perasaanya.
kepada kita sang manusia.

Akhirnya,
Setelah beberapa ketika,
kita sedar yang sebenarnya,
sebuah lukisan realiti,
disebalik permainan illusi yang dihadapi.
Kita memasuki jua dunia Dia
sebuah dunia yang bisa memudahkan kita.
Selama-lamanya,tidak kira masa dan ketika.

Hanya kepada-Mu Rabbi aku berserah,
Jiwa dan raga aku,
Jadikanlah aku menyintaimu,
Sebagaimana Rabiatul Adawiyah' menyintaimu,
Jauhkanlah hati aku ini daripada dendam,
dan tipu daya permainan iblis terlaknat.
Hanya kepada-Mu,aku berharap.

syf0650

Monday, July 19, 2010

List

Salam

Wah! Sudah lama blog ni x berupdate. Dah ade sawang2 labah dah kot.Ish2. Tak ape. Sekarang,mari kita bersihkan. Nak gune ape? Jap2.Check list dulu. Sabun,clorox dan whatsoever. Ok,enough. Slot merepek tamat sudah. Act,malas sebenarnya nak update. Biaselah, orang bujangkan. Nak buat camner? Hehe. Tak apa2. Demi menambat hati mak mertua-to-be,aku akan jadi rajin2 selalu. :p
Okay. Post kali ni,just simple kot.Kira sebagai pembuka selera sebelum aku nak buat post yg lebih enak berkrim. Macam  aiskrim  Mat Kool yg cool gitu.Huhu. InsyaAllah,19 September, I will go there. Pray for me.

Dan dan,ini antara list yg aku mahu buiat sebelum berlari meninggalkan ufuk biru di sini (korang faham x maksud ayat ni?heh.Aku pun x faham)

1)mahu settlekan segala persiapan mental dan fizikal. badan kena tough,nak tambah tinggi beberapa cm  dan whatsoever. Cis,macam impossible jer.Huhu.Yang paling penting,mental lah. Kena prepare supaya x terkejut beruk nanti

MySpace
*muka rase impossible

2)Nak luangkan masa berkualiti  bersama family yang tersayang.Ececeh. Romantik gitu.Haha.

3)  Nak p melancong ngan family before pergi. Haiya. Pasni,dah x de dah chance nak ikut2 p jalan. Tolonglah beri parents aku cuti yg agak best2 utk jalan2.Amin~


MySpace

*muka mengaharap giler
4)Shopping. Mahu beli ape yang patut. X de ah nanti,sibuk2 nak beli itu nak beli ini.heh.Lagipun,kalo shop ngan parents,jimat duit. Boleh simpan duit utk pinang anak dare orang.Euwww~(gatai no!)

5) Download2~ Mahu kasi lappy penuh ngan cerita2 yg best agar dapat mengubat nostalgia yang bakal bersarang bila kerinduan nanti.Hehe. Cerita ape yang best eh? Cadang2. Cadanan yang berjaya,akan diberi sepeket kuaci sebagai hadiah.;p

MySpace
bagus2

6) Ni yang rasenye kena buat,melawat sekolah tercinta,kisas.huhu. Disini segala memori tersimpan. Masam,manis,masin,tawar,dan payau. Oh, I miss it. <3

7) Nak bermesra sepuas2nye dengan miss streamyx di rumah. I love you so much la!

MySpace
hehe.terbayang2

8) Suryey novel2 yang bagus. Especially novel2 yang boleh memberi inspirasi? Ade cadangan untuk aku rembat novel ape?

9)Hang out ngan kengkawan. Yelah. Pasni,kot2 jumpe semua dah beranak pinak. Huhu. Nak juga gather kumpul kenangan before tercampak.Hehe.

10) Jumpe sanak sedara. Harapan saya: Jumpe SEMUANYA even x pernah kenal.berazam ni~

11) Ape lagi ye? Stuck lah tetiba. Huhu. Oh ye. Confess perasaan? Euwww.Sweet giler. Sila jangan percaya. Tuan empunya blog masih keseorangan dan diperlukan. heh

MySpace
eh2.aku x macam ni ye.huhu

Oklah, nak pk lagi ape yg termiss.Em..Em.. Em

Eh,black out tetiba. So,idea pun black out. That's all

Babai~

p/s: Penatnye nak tulis post pasal pengalaman. Xpe2. Dun worry ade punye post pasal tu.

Saturday, July 3, 2010

Updatoe

Salam,

Apakah khabar anda semua? Moga sihat sentiasa.Ya! Sudah lama diri ini tidak mengemaskini blog yang bernilai ni.(haha.perasan!). Pergh. Skema giler ayat~ Tak sia2 aku dapat A+ BM. Terima kasih Cikgu! Sayang cikgu~
Ok, sebelum semakin overdose ayat jiwang2 karat ni,mari kita ke topik yg sebenar.

well~terima kasih....haha
 Thanks,arigato,syukran,toche kepada Puteri Annissatun Nadia

WRITE 5 INTERESTING FACTS ABOUT THE PERSON WHO GIVES YOU THIS AWARD:)

1) Nama dia ni Puteri Anissatun Naadia. Tapi,dia ni bukan puteri mana2 negara. Sila jangan tertipu! Haha. Joke jer.

2)Seorang perempuan bukan yg sebaliknyer. Harap maklom!

3)suke msg-msg. haha. tp ngn org t'tntu je. haha. *sbb giler sms penah kuku pth. haha. dasat owwwh.. penah jugak urat ibu jari lari. haha. bahana.
*dia sendiri yg tulis ok.haha

4) cpt la 6 taun. nk ka.kaka.kakawwww..kaweeeeeeeeeen.! weeee.. =].
*yg ni paling hot.silalh percaya dengan kedua2 belah mata anda.HAHA 

5) Oklah,  yg ni aku bertimbang rase sket. Dia ni cool jer. X de ah kecoh giler nak mampos tahp gunung kilimanjaro. Ok,puji la ni kan kan?

 JOT DOWN 1O INTERESTING FACTS ABOUT YOURSELF AND YOUR HOBBY:)

1)  Boleh panggil Syaef,Copik,Sapik,Capik and whatever but..but..but x leh panggil FENDY dan yg sewaktu dengannya.Sila jangan tanya aku mengapakah? HanyaAku dan... eh2.aku sorang jelah yg tahu sebabnya.


2)Aku masih single,single dan single. Ye! AKu ulang sekali lagi SINGLE! Haha. X men ah berpasangan2 ni.Euwwww~ x best2. Nak hidup bujang dulu.


3) Walaupun aku single,aku sudah mempunyai isteri,gundik dan kekasih gelap. Jangan main2.Haha. Isteri aku adelah LAPTOP aku,gundik aku adelah BERUKBAND aku dan kekasih gelap aku adelah FACEBOOK aku. Haha. Love them damn much!

4) Suke kepada makanan. Yeah! I love food! Dan hasilnye memang bagus.Heh! Berat aku July 2008,45 kg,then July 2009 56 kg dan akhirnya July 2010 64 kg.I wonder. Setahun lagi,aku x dapat bayangkan.Huhu.


5) Mahu jadi seorang Oncologist,sila doakan aku!


6) Aku memang pemalu kucing! Silalah percaya.Tidak ade yg benar melainkan yg benar belaka.


7) Addicted ngan main bowling.Ouh. Love this very much! Skor tertinggi aku?? Ish2 malu ah nak beritahu.haha.


8) Sanggup tidur lambat semata2 utk online.Yeah! Tapi,janagan salah sangka.Tidur2 lamabt pun,kelas tetap dtng awal.Silalah percaya.


9) Untuk membuatkan aku senyap senag jer,beri aku sebijik laptop siap dengan connection internet. Konfem aku senyap! Haha.


10) Ok,ni best! Aku nak kawen 7-10 tahun lagi. Kalau cepat,rezeki tuhan. nak wat cmnerkan?Hehe. Siape mahu? Meh aku masukkan dalam list menunggu aku.Hehe




PICK 10 MOST DESERVING RECIPIENTS AND DESCRIBE THEM:)

1) Lionel Messi- Rakan aku yg men bola same2 ni.


2) Shakirah- Waka waka eh.


3) Naruto- feveret!


4) Celine Dion- Really love the Titanic Song.


5)Abe Moon-Tempat melepak2 kadang2. Then,msti dak2 pmpuan yg sampai sane dulu.


6) Makcik kedai 2 riyal- jimat di masa pokai.


7) Hazwan- Musuh????


8) Saidatul Husna- Partner yg same wavelength.

9) Myvic-Peneman ketika tgik bola awal2 pagi


10) Rooftop- Cari ilham~


Dats all.babai2


Salam