Followers

Monday, August 9, 2010

Jalan

Salam

Hai,hai,hai! Apa khabarkah? Semoga sihat sentiasa ya!
*Cet.Apasal gaya sapaan penuh mesra ini. Macam pengacara tv lah pula.Oh,tidak!

Sudah lama tidak update. Sebenarnya,memang nak update sangat. Tapikan, malas sungguh. Ok, ini dia penjelasan secara saintifik sebab apa malas nak update.

Secara biologikalnya, RECEPTOR dah detect STIMULUS  yang suruh update blog.  STIMULUS yang ada kat RECEPTOR itu diTRIGGER oleh NERVE IMPULSE ke AFFERENT NEURONE. A.N ni bawa NERVE IMPULSE ke BRAIN. Masalahnya.bila dah sampai kat BRAIN, NERVE IMPULSE ni tak mahu dihantar ke EFFERENT NEURONE. Jadinya, EFFERENT NEURONES tak boleh hantar data yang mahu update blog ke EFFECTOR. Bila tak ada NERVE IMPULSE yang sampai di EFFECTOR. Tiadalah, RESPONSE untuk update blog.

Hehe. Saje revise.

Ok,kita kembali kepada tajuk utama.ya adik2,sila ambil tempat anda ye.Tak usah jadi macam beruk kehilangan pisang.LOL

Sudah! Habis mode merepek. Post kali ini adalah pasal lawatan penuh memori ke bumi Indon+ India. Wee~
Jangan tak percaya.Betul tak tipu!Haha

Klang,bandar Indon+India. Ya,itu FAKTA. Bukannya auta. Jika kau,kau mahupun kau pergi ke Klang, kau akan berjumpa ramai sekali Indon2 dan India yang berkeliaran  di pusat bandar Klang.Automatik kepala kau akan berfikir "Aku kat mana ni?".Ya,itulah hakikatnya. Percayalah. Kau boleh buat lawatan sambil belajar ke bandar Klang. Ngee~

Sebenarnya, bukan suka-suka pergi Klang. Tapi, pergi Klang untuk melawat sekolah lama yang tercinta.
Malam sebelum nak pergi ke sekolah itu, bermalam di hotel di bnadar Klang. Oh ya, mereka yang terlibat dalam pengembaraan ni juga ialah Anep, Wan dan Caer. Memang dah berpkat lah. Semasa duduk kat hotel itu, memang ada cerita yang menarik lah. Hampeh punya tauke hotel. Mentang2lah muka budak2, boleh tipu kitaorang. Tak pasal2 kena tambah RM 50. Yang menyakitkan hati, part pekerja dia yang ambil RM 50 tu, tapi tak beri duit tu kat tauke dia. Hampeh! Memang marah yang jiddan2 lah. Siut jer!

Then, esok pagi dah redha sikitlah. Terus check out dan tak akan pergi lagi hotel tu. Setelah sarapan kat warung nasi lemak yang memang sedap, dalam pukul 1030, kitaorang pergilah KISAS. Nak masuk sekolah kena daftar dulu. Tak boleh suka2 masuk. Then,kena minta pengesahan dari pejabat. Kat pejabat tu jumpalah  Ustaz Ismail. Memang friendly dan kitaorang tak sangka pun disambut denag layanan yang terbaik. hehe. Kira langkah kanan lah.

Selepas itu, mulalah sesi terharu dengan cikgu2. Ramailah juga yang jumpa. Cikgu Sharipah, Ckg Marina, Ckg Nik Norlan dan ramai lagi. *Maaf ye cikgu2. Tak tulis semua nama. Hehe

Banyaklah juga sesi pesan-memesan,nasihat menasihati dan x kurang juga sesi gosip(LOL). Hehe. Tapi,agak ralat jugalah tak dapat jumpa cikgu Norhizan. Cari2 x jumpa. Sibuklah cikgu2. =(

Lebih kurang pukul 130,kitaorang pun keluarlah dari sekolah. Then,pergi rumah Raja Din. Raja Din belanja makan2. Banyak giler kot lauk. Wee~ Memang terbaik dari ladang lah.

Then,secara rasminya berakhirlah lawatan ke Klang. Aku balik awal, dan yang lain pula pergi jalan2 kat bandar Klang. Time nak pergi stesesn bas tu, of koslah naik  bas ke Meru. Tapi,dalam bas tu aku tertido dan terlepas stesen. Heh. So,secara x sengajanya aku melawatlah ceruk2 bandar Klang. Haiyaaa. Hutan je kot. Panik ah juga. Nasib baik driver bas ti beritahu camne nak ke stesen bas balik. Selamat.

Lepas ni, TAK BOLEH TIDO DALAM BAS! huhu.

Ok lah,itu sahaja kot. Otak dah di BLOCK.

That's ALL

Babai~

No comments: