Followers

Thursday, August 26, 2010

One Week Memory




Salam.

Izzayyuku?Alhamdulillah,ana bikhair.

Yayaya. Bahasa dia atas ialah bahasa Arab Ammiah Mesir. Ok,sekadar pembuka cerita saja.Tak dak yang gempak pun.

Post pada kali ini adalah mengenai seminggu atau secara kalkulus saintifiknye, 8 hari 7 malam di Institut Latihan Islam Malaysia (ILIM) sempena Kursus Orientasi AQM. Orientasi ini pula serampang dua mata. Ia lebih menjurus kepada program bina sahsiah para pelajar yang akan ke Mesir.InsyaAllah.

Ok, rasanya post kali ini tak banyak sangat kot tulisan mahupun nukilan,banyak je gamabr. So,kita akan ikut flow program dengan menggunakan gambarlah. Apapun,ya pembaca, program ini bermula pada 14 ogos dan berakhir pada 21 ogos. Anda kiralah sendiri. Kalau nak lagi best,kira pakai jari anda. Cukup tak lapan hari? Kalau tak cukup,alamatnye ada yang x kenalah tu.Haha.

Ok,pengakuan terbuka. Program dia memang padat giler. Terasa macam tak cukup nafas ja. Tercungap2 macam ikan kena keluar dari balang akuarium. Tai,of koslah ianya sekadar auta je. Takdalah seteruk tu. Cuma,memang bz lah. Siapa yg cakap dia x bz? Angkat kening siket! Ha. Tak de siape pun yg angkat. So,konklusinya,memang bz lah. Tapi,dalam bz2 tu,  best giler. Terasa macam makan ayam panggang yang still hot lagi.hehe. dalam panas2,sedap~

Antara aktiviti yang dijalankan ialah qiammulail, tadarus, ldk, ceramah,perkongsian ilmu dan macam2 lagi lah. Macam macam ada beb. Memang terbaik lah. Lagipun, yang tambah menambahkan rencah kesedapan program ini adalah fasi2 yang sangat superb dan gempak! Sampai pagi woo diaorang meeting. Diorang cakaplah.Haha.

Then,x dilupakan juga kepada pihak pengurusan AQM. Mereka memang sangat hebat! Ucapan Prof Dr Razali Nawawi memang membakar semangat! Terasa adreanalin mengalir laju dalam badan. To all AQM'ians, NOTHING BUT EXCELLENCE! Hoyeah. Mari kite semua pakat2 dapat mumtaz belaka. Tak mustahil bukan. Tapi,of kos lah x senang. Kena perlukan setiap keringat yang ada dalam menempuh tribulasi yang mendatang. Wah, klasik sungguh ayat.kih2.

ok,sekarang kite tengok gambar lah pulak. Let's the pics tell the story. Lagipun, menambahkan imaginasi kan beb.Haha.

asrama ILIM.btw,gambar ini diambil daripada bahagian hostel lelaki bukan perempuan eh.


 
pemandangan dari atas.

Add caption
suasana katil2 empuk di dalam hostel. 2 orang satu bilik.heaven!



 
gambar sebelum program bermula.eh2,ade seseorang yg asing disitu.HAHA


Add caption
Prof Dr Razali Nawawi =) Our second father!


Add caption
Penghulu dan pengarah program yang superb. Sangat berdedikasi!


Add caption
suasana semasa majlis tazkirah.btw,gamabr diambil drpd bahagian pihak perempuan. =p


Add caption
hehehe. gambar yang menjadi bahan pencari kontroversi. yg perempuan tu  bernama Aniss. 
manakala,yang tersipu2 malu merenung lantai tu ialah Mubin.ehehe


Add caption
yang ni over menunduk.Lagi power dari padi yang menunduk.HAHA.ehem2.
sakit tekak ah plak.ade strepsils x?haha


Add caption
speaker yang meletop! dan calon penghulu dan calon penghuluwati yang power.


Add caption
erkkk.no comment.heh.perempuan melayu terakhir?kih2


Add caption
tuan empunya blog sedang berkata2~ade gaye.ececeh.haha


kekeluburan jelas terpampang di muka jejaka ini.macam setahun x jumpe makanan.


 
inilah rupa makanan yang menjadi santapan berbuka. boleh lah. menghilangkan lagu Waka waka Eh eh dalam perut.



Add caption
muka2 yang blur ketika sedang bersahur. bak kate Meiji,muka zombi.tpi,yg sure bukan akulah~haha


Add caption
jalan2 di taman botani yg x berapa nak berbotani.macam kat London ah plak



Add caption
                        euwwwww.aksi romantik di tepi tasik masyaAllah.

                    kami yg giler kamera.asyik nak bergamabr je.



                 model sambilan Majalah Vogue versi men.HAHA.
                                                                


                     ILIM pada waktu malam.smart beb!
                                           
             
                        Bakal2 doktor,dentist dan daie yang diberkati Allah.InsyaAllah.

Walaupun singkat,tapi penuh bermakna beb. Macam2 ilmu dipelajari. Terasa diri ni begitu berharga selepas seminggu di sana. *terasa diriku begitu berharga.Maybelline. So,harapnye,gunakan segala ape yg kite dapat tu sebaiknye. Jangan sia-siakan apa yang kita ada ok.Kerana siapa yang x menghargai ape yg dia daha da,sememangnya rugi giler woo.

"Ukhwah itu bukan terletak pada pertemuan bukan juga pada manisnya ucapan bibir.Tetapi ia terletak pada ingatan seseorang itu terhadap saudaranya di dalam doanya" AL-GHAZALI.

NOTHING BUT EXCELLENCE!

pals! let's strive for mumtaz!

p/s: tq to fatimah,syakirah,adly,hafizn naqi for the pics. Btw,aku blom kemas ape2 lagi ni.baru je buat list.ahha



                                                                        

No comments: