Followers

Friday, November 19, 2010

That's Why I Hate Holiday

Salam

Cuti seminggu sudah semakin ke penghujungnya . Ada lebih kurang sehari lebih sahaja lagi sebelum universiti dibuka. Dan, jika ditanya cuti ini macam mana? Jawapan dia, benci cuti!

Sebab apa?

Cuti kali ini, sangatlah jarang buka buku apatah lagi hendak cover semua yang sudah belajar. Azam sebelum cuti nampaknya kurang berjaya.

Cuti juga telah membuatkan pengalran duit secara tidak teratur. Haih . Mana tidaknya, hadramaut, kribs dan aiskrim dalam satu malam. Tak ke kurang logik tu? Orang Arab pun takdalah sampai camtu.

Tapi,

Sebenarnya ,cuti ni penting dan seronok.

Penting untuk melepaskan seketika tekanan yang telah lama terkumpul selama sebulan lebih belajar.

Seronok sebab dapat berjalan ke merata-rata tempat.

Takpa, tunggu winter break nanti. 16 hari cuti tu.

Jadinya, apa kata rancang awal-awal.

1)Cairo

2) Alexandria

3) Mansourah

4) Tanta

6) Sinai

Ok, bermula sekarang, Misi Winter Break dilancarkan.

Tidal dilupakan juga untuk menghabiskan sekalian novel yang telah dibawa

1) The Quest

2) History and Civilization of Ancient Egypt

3) Feqah Perubatan

4)Aku Terima Nikahnya-Bercinta Sampai Ke Syurga.

5) Novel Hlovate

Wah, banyaknya . Tak sabar nak tunggu winter break. Haha. Ceh, padahal cuti seminggu ni pun tak habis lagi. Dah fikir winter break.


Apapun, naik cuti seminggu ni, memang akan jadi sangat sibuk dan tension. Pergh~ Test berlambak.

1) Histology-ada carry marks

2)ANS Physiology

3) Upper Limb Anatomy

Itu yang sudah pasti. Yang belum pasti lagi? Lagi lah berderet. Dengan cuti yang tak berapa nak study ini, tak tahulah bagaimanakah keputusan dia . Dah lah orang lain macam rajin semedang saje. Lebih-lebih lagi. budak perempuan. Itu tidak dapat disangkal. Cakap je baru je sikit study tapi act MasyaAllah.  Betul tak Aini, Muja dan seangkatan dengannya?

" Serajin-rajin lelaki, semalas-malas perempuan"

Erk,rasanya hiperbola sangatlah. Haha.

ok, out of idea

3 comments:

Anonymous said...

serajin-rajin lelaki;
semalas-malas perempuan.

hmm.

i like^^

MUJA said...

kenapa nama aku ada? WHY WHY WHYYYYYYY

Anonymous said...

hoho,tertera jelas namaku disitu..haish..perli ke ape ni..x pe2,husnuzon..doa tu..aini n muja rajin!!yeayh..hoho