Followers

Friday, December 24, 2010

Exam Anatomy Saya

Salam Alaik

Selesai sudah exam Anatomy.

One word to describe it,

Alhamdulillah

Walaupun ada yang tak dapat jawab, tapi nak buat apa, bukannya boleh jawab kembali.

Sekarang adalah masa untuk bertawakal.

Masa yang paling penting.

Sesetengah orang, selepas sahaja jawab exam, perhubungan dengan Allah tu seakan terputus.

Yelah, enjoy sakanlah katakan.

Itulah namanya fenomena malaikat sehari

Ok, ini komen tentang soalan tadi. Bagi sesiapa yang nak tahu boleh tak Syaufiq Effendy jawab exam tadi, ini komennya.


1) The Axilla (boundaries and enumerate the contents)

Alhamdulillah. Soalan ini dijawab dengan baik.

2) The origin, insertion, action dan nerve supply of the following muscles:


a) Serratus Anterior

Alhamdulillah. Dapat dijawab dengan baik.

b) Deltoid

Tak berapa ok. Origin dan insertion boleh terlupa. Confuse. Tak pe, bukti Allah nak tunjukkan manusia ni tak sempurna.

c) Flexor Digitorum Profundus

Alhamdulillah. Dapat dijawab dengan baik.

d) Pronator Teres


Bolehlah. Insertion dia tak ingat.

e) Biceps Brachii

Paling tak ok. no komen. Main tulis berdasarkan apa yang terlintas. Nerve supply dan action insyaAllah betul.

3. Cubital Fossa (boundaries, roof, floor and enomerate its contents)

Alhamdulliah. Tapi, ada yang terconfuse. Biarkanlah. Dah lepas.


4. Enomerates the roots, branches, and injuiry of median, ulnar and radial nerves.


Alhamdulillah. Tak stuck. Roots dan Injuiry, Alhamdulillah ok. Branches je yang tak berapa nak ok. Ingat-ingat lupa. Lagipun, tak sangka nak masuk nerves.

(alasan! Padahal, malas. Inilah tanda orang yang gagal, asyik beri alasan je. Tiada alasan, salah sendiri!)

Berdasarkan apa yang dijawab tadi, masih jauh daripada taraf mumtaz. Baru sampai tahap Jayyid atau Jayyid Jiddan sahaja. Jayyid Jiddan pun tak konfem lagi.

Apa konklusinya?

Kena jadi lebih super skema lagi. Rajin dan bertambah lagi rajin. Lebih rajin daripada orang lain, hatta lebih rajin daripada pelajar perempuan.


You'll see a super scheme Syaufiq, really scheme. InsyaAllah.

Not a guilty to be a scheme as it's follows the rule of scheme of Allah and Rasulullah.


Syaufiq yang baru, yang lagi skema, lagi baik, lagi menghormati orang, lagi ceria, lagi rajin, lagi beramal ibadat, lagi bersemangat, lagi tabah, lagi menjaga hati.

InsyaAllah.

Doakan.





4 comments:

Anonymous said...

lillahi ta'ala
:)

Sya.Ef said...

insyaAllah.



btw, on9?

Sya.Ef said...

insyaAllah.



btw, on9?

Anonymous said...

heee