Followers

Friday, February 25, 2011

Cerita Kita


Alkisah :

" Faris adalah seorang remaja lelaki yang boleh dikatakan sempurna. Takdalah sempurna mana pun. Tapi, bolehlah dikatakan cemerlang dalam kehidupan. Mendapat result yang hebat dalam exam, bolehlah dikatakan aktif bersukan, disenangi rakan-rakan dan macam-macam lagi sifat positif. Tapi, cuma satu je dia kureng. Well. Kita boleh mengagak apakah yang kureng itu ? Ya, hubungan cinta( Pelik bunyinya -.-)

Dia melihat rakan-rakannya lain mempunyai teman(dalam konteks disini ialah perempuan). Lalu, muncullah tanpa disangka perasaan cemburu. Cemburu melihat rakan-rakannya bercinta. Tapi sebagai seorang yang cool, dia takdalah kemaruk sangat nak mencari teman itu. Biasalah bukan remaja, mahu akan perasaan saling menyayangi. Dan Faris sebagai seorang manusia normal adalah tidak terkecuali. Kau yang baca pun sama bukan?

Kemudiannya, dia terjumpalah dalam kehidupannya seorang remaja perempuan bernama Afryna. Batu kalau dialirkan dengan air secara berterusan akan menghasilkan lekuk. Begitu juga dengan Faris. Dia terpikat dengan Afryna. Tapi, dia takdalah meluahkan isi hati dia kepada Afryna. Gilo apa? Jadi, dia senyap je lah. Tak mahu dikatakan dirinya gatal. Yelah, Faris ialah seorang lelaki yang rasional. Dia sedar akan kemampuan diri dia. Belajar pun tak habis lagi sudah mahu gatal nak berpasangan. -.-

Tapi, bak kata orang cinta pandang pertama. Faris tahu yang dia mempunyai perasaan terhadap Afryna.

Ok, itu cerita Faris. Sekarang, mari pakat baca cerita daripada sudut Afryna pula.

Afryna, sungguh indah namanya. Sangat disukai oleh ramai budak lelaki. Baik, bijak dan lain-lain. Tapi dia tak mudah terpedaya dengan permainan perasaan. Sangat bagus ! Tapi, nak kata bagaimana pun tak tahu, dia tersuka dengan Faris. Sama seperti Faris, dia berasa malu. Takkanlah perigi mencari timba fikirnya. Macam tak sesuailah pula. Jadinya, dia hanya membisu dan berdiam diri sahaja. Walaupun, dia dapat merasakan covalent bond yang sangat tinggi antara dia dengan Faris.

Bagi Faris, dia mahu tapi malu.

Bagi Afryna pula, tak kan lah perigi mencari timba ye tak ?

Jadinya, konsep repulsion force sedang berlaku disini. Iman dan rasional telah memastikan mereka berdua terjaga daripada melakukan perkara yang tak best. Alhamdulillah.

Sekarang, bagaimanakah ?

Kamu semua agak bagaimanakah kesudahan mereka?

Kini, andalah pengarah dan penulis skrip. Bayangkan kesudahan mereka mengikut tahap kefahaman masing-masing.

Ok, itu sahaja.

p/s:

(1) setiap perkara yang terjadi ada hikmahnya.

(2) Cerita diatas adalah rekaan semata-mata.

(3) Apakah ? Saya tak popular~

2 comments:

Anonymous said...

haha..jeng jeng jeng=D

Syaef said...

anonymous : jen, jeng