Followers

Monday, February 14, 2011

Cuti yang tak disangka



Cuti yang tak dijangka sekarang ini. Cuti 2 minggu secara rasminya, tapi ditambah menjadi sebulan.

Sangat tak sangka bukan?

Betullah bukan, Allah itu Maha Perancang?

Jadinya, cuti yang tak disangka ini rasa tak tahu nak buat apa. Yelah, tak merancang daripada awal pun. Lebih-lebih lagi, sekarang berada di Malaysia. Malaysia panas! Haha.

Manusia yang gagal merancang secara tak langsung sedang merancang kegagalan diri dia.


Jadinya, kenalah merancang juga walaupun dalam keadaan yang singkat. Eceh.

Plan tidak rasmi. Segala perkara yang hendak dibuat semasa sedang cuti di Malaysia.

1) Ulangkaji pelajaran. (Ohoi! Yang ini WAJIB buat. Exam sudah mahu tiba).

2) Update blog( Sedang dalam proses. Banyak idea tapi malas nak taip)

3) Baca novel, komik dan koleksi buku di rumah ( Rindunya!)

4) Kemas rumah ( Ok. Ada ciri-ciri calon menantu yang mitahli. HAHA)

5) Buat soalan Add Maths ( Agak luar biasa di situ)

6) Analisis soalan exam ( Dah lama nak buat tapi malas)

7) Cerpen ( Idea sudah ada tapi mengapakah tangan ni malas sangat nmak menaip?)

8) Shopping ( Oh, terpaksa merancang betul-betul. Duit takdak wei )

9) Hendak makan semua masakan Malaysia ( gemuklah nanti. Membulat! )

10) Nak balik kampung ( Lama dah tak balik kampung )

11) Segala-galanya yang boleh dilakukan di  Malaysia ( Ini melampau)

Banyak benar yang dirancangnya. Tapi, yang pastinya, susah nak dijalankan. Biasalah itu kan?

Kena fikir lagi tarikh nak balik sana lagi. 25, 26. 27 . 28 , 1,4 mahupun 10?

Konfius. Balik 14 Mac macam best je.

Ok, terkedu.

No comments: