Followers

Monday, May 23, 2011

Expectation



Tension, pressure !

Anatomy masih banyak lagi yang perlu diingat dan dihafal. Rasa nak termuntah pun ada.

Haha. Tapi apabila dah musim exam begini, mulalah rasa touching lebih-lebih. :P

"Syaufiq rajin dan pandai"

Peoples always said that eventhough I've denied it. 

Kadang-kadang, ianya membawa pressure yang banyak kepada diri.

Pressure untuk memenuhi expectation.

Yup, I'm a person with a high target and expectation.

Tak hairanlah sebab daripada kecil dah ditanamkan mind set untuk jadi yang terbaik.

Then, apabila gagal atau kurang berjaya, ianya menyebabkan tekanan yang agak besar juga.

I'll will not loss to the others, but I'll loss because of myself.

Act, aku tahu yang diri aku ni pandai tapi negatif thinking yang menyebabkan kepandaian kita hilang camtu ja.

That's why when peoples said that I so-called "Rajin dan Pandai", honestly I felt quite proud too,. Sikit ja ok?

Sebabnya, orang lain mengakui kebolehan diri ini. Thanks.

Siapakah kata aku tak pernah gagal dan asyik berjaya ja ?

Well, gagal Add Math time Form 4. Then , yang paling sakit ialah masa spm.

10 A's takdelah teruk mana. Tapi disebabkan aku daripada sekolah yang hebat dan dikelilingi pula orang-orang yang hebat, kadang-kadang rasa rendah diri juga dengan result yang camtu.

Sebab itulah, result final exam first year ini mestilah Mumtaz !

Why ? To live the people's expectation towards me.
















2 comments:

Nuna said...

*to live up to peoples expectations

Anonymous said...

caution!

that peoples' expectation might lead to riya'

and one more thing

do study for the knowledge itself (ilmu)

aim for the best because of the knowledge

and do study because of Him...