Followers

Wednesday, June 22, 2011

Oral Physio

Bismillah.

Alhamdulillah. Selesai sudah exam Oral Physiology. :)

Setelah mengalami kepayahan ( eceh) untuk exam written, syukur Allah permudahkan untuk exam Oral.

Thanks to everybody !

Btw, tadi disoal oleh dua orang doktor. Maknanya, ada 2 sesi exam oral lah. Dr. Baha dan seorang lagi tak tahu nama dia.

Opss, Dr. Baha (?)

Sesi 1

Sebelum nak diexamine oleh doc, apabila dapat tahu akan disoal oleh Dr. Baha, memang terasa cuak gilalah. -.-'

Then, dengar cerita daripada kawan-kawan yang dah disoal, Dr. Baha memang phsycho. Soalan yang dia beri senang-senang sahaja. Tapi disebabkan dia punya physcho, terus blank nak jawab.

Akhirnya, tiba juga giliran. Masuklah dalam bilik Dr. Baha bersama partner oral, Shukriah Qaheerah.

Then, doc tengok nama kitaorang. Dr. rasa pelik. Syaufiq Effendy (?)

What's mean of Effendy , Ngaliman and Marin (?)

-.-'

Tersenyum sahajalah aku. Hehe.

Then, doc pun ceritalah yang Effendy ni merupakan nama golongan kat Turki. Lebih kurang camtulah.

Ada ketikanya, aku dan Dr. Baha lawan tenung mata. Nak physcho lah tu. :P

Anyway, Dr. Baha tanya pasal Cardiac Output.

Alhamdulillah. Lancar sahaja menjawabnya. Hehe.

Then, daripada soalan Cardiac Output tu, Dr. Baha tanya banyak soalan pasal COP dan aplikasi dia.

Aku rasa, aku dan Shukriah telah mengimpresskan doctor dengan jawapan kami. Hehe.

Then, selepas tanya pasal CVS, Dr. Baha tanya pula pasal Blood, Purpura.

Alhamdulillah, lancar sahaja menjawabnya.

And, Dr. Baha said

" Excellence ! Good "

Wah, terasa mahu terharu disitu juga.

Overall, Dr. Baha memang best ! Takdalah teruk mana pun, cuma Dr. Baha suka physcho je.

Sesi 2

Setelah menunggu lebih kurang sejam lebih jugalah, tiba pula masa untuk sesi oral yang kedua.

Alhamdulillah, dapat Dr yang baik hati juga.

Kali ini Dr. tanya pasal Orbelli Phenomenon, Excitability Changes and Chemoreceptors in Respiration.

I guess, I've give the best efforts and answers. InsyaAllah.

*

Overall, oral Physiology is quite excellence. Alhamdulillah. Harap-harap dapat banyu untuk recover balik markah written yang banyak loss.

Seperti yang aku kata dalam post kali ini, lulus Physiology, syukur. Jayyid dan Jayyid Jiddan, buat kenduri untuk rakan terdekat. Mumtaz (?) Tak terucap oleh kata-kata.

Ok, next !

Histology, here I come.

No comments: