Followers

Friday, August 26, 2011

Spongebob, Patrick & Gary

Bismillah
Maybe I can't be your dear, Patrick, but I'm always be your loyal Gary.=)

Means: Mungkin aku tak boleh jadi seperti Patrick  tapi aku akan sentiasa menjadi Gary.

Kita tengok cerita Spongebob, Patrick kadang kala ada tak layan Spongebob dan selalu mempergunakan Spongebob, walaupun Spongebob selalu menjaga hati dan mengutamakan Patrick. Memang Patrick jenis yang pentingkan diri kadang-kadang, tapi disebabkan pentingkan diri Patrick itulah Spongebob sayang akan Patrick.

Meanwhile, Gary pula sebaliknya. Walaupun, ada dalam satu episod tu Spongebob abaikan dia teruk teruk, tapi Gary tetap setia dengan Spongebob. Gary tahu walaupun kadang-kadang Spongebob macam abaikan dia, Spongebob tetap sayang akan Gary. Apatah lagi Gary !

Kadang kadang hidup macam cerita Spongebob Squarepants kan (?)

Cuma kita sedar atau tidak. Kita mungkin menjadi Spongebob untuk sesetengah situasi. Mungkin juga menjadi Patrick dan Gary untuk situasi yang lain. Itulah. Hidup ini menarik. Hidup kita tidak statik. Kadang-kadang kita akan berada diatas dan apabila sampai pusingannya kita akan turun kembali ke bawah. Seperti selalu diperkatakan, roda kehidupan.

Jadinya, tanyakan sekali lagi pada diri, adakah anda Spongebob, Patrick ataupun Gary (?)

Ya.

Mungkin kita tak menjadi seistimewa Patrick di sisi Spongebob, tapi cubalah jadi Gary yang sentiasa setia di sisi Spongebob.

see. Friendship is something interesting


Maybe I can't be your dear, Patrick, but I'm always be your loyal Gary

Wasalam
No comments: