Followers

Friday, December 16, 2011

Cerita Sekarang

Salam alaik.

Akhirnya, berjaya juga update blog selepas lebih kurang 2 minggu tidak update. Yeay !

(Walaupun banyak lagi kerja tak siap tetapi nak curi masa sedikit untuk update)

Tiada apa apa yang nakdiupdate pun sebenarnya. Cuma mungkin macam update ringkas mengenai apa-apa yang telah terjadi.

1) Fiesta PCZ 2011

FIESTA PCZ 2011
Akhirnya, Fiesta PCZ 2011 tamat juga. Dua minggu yang penuh dengan kesibukan dan tekanan. Alhamdulillah, berjaya juga dilaksanakan. 

Not so perfect but have a room for improvement.

Terima kasih kepada semua yang telah membantu !

Terima kasih, Syukran, Toche, Arigato, Kamsahanida :)

Tahniah dan terima kasih untuk team Anugerah Cemerlang :

  (Sakinah, Kak Zahidah, Adillah, Imaduddin, Ameer, Munirah, kak Sarah, Ain, Nabihah, Shafwanah, Jannatie, Syimir, Haziq, Mariati dan Hana )

All of you are the great !

2) Exam, Test.

':(

Second Year ni makin banyak test dan exam yang doc bagi. Walaupun bukan carry marks, tetapi berpeluh jugalah. Dalam sibuk dan tekanan yang "melampau" , persediaan tu macam tak sempurna sangat. Apabila persediaan tak sempurna, maka hasil dia pun tiadalah sesempurna mana. 

Semalam test Anatomy, Dr Maha beri test Right/Wrong, MCQ's dan Match. Berlambak gila salah. Aku lemah betul kalau soalan soalan yang jenis objektif ni. Sebab aku jenis yang mudah confuse.

Tapi sebenarnya, banyak salah dalam test Anatomy semalam membuatkan aku bersyukur sangat sangat. Sebab dapat pengajaran cash. Diri ini macam dah tercatalyst balik ! 

The old Syaufiq is coming back. Yahoo !

3) Pilihan Raya Perubatan Cawangan Zagazig 2011.

Pilihan raya datang lagi. Kepimpinan lama akan bertukar kepimpinan baru.

sebagai seorang ahli yang baru sahaja matang, ada sedikit nasihat khas untuk mereka yang bertanding :

" Prioti utama kita ialah belajar dan menjadi seorang doktor. Ibu bapa dan penaja membayar duit yuran kita untuk melihat kita cemerlang dalam exam dan menjadi seorang doktor. Jadi, utamakan yang prioti. Persatuan juga penting cuma jangan terlalu melebihkan sesuatu melebihi haknya. Anda melanggar amanah anda kepada semua orang. Lagipun, jika akademik mantap, mesti orang akan respect kan (?) "

4) Mid Term Exam

Sangat berharap Mid Term kali ini sebelum cuti winter break. Supaya dapat berwinter break dengan senang hati.Tinggal lebih kurang sebulan sahaja lagi dan banyak lagi yang tak dikuasai. Jadinya, kena berusaha keras mulai daripada sekarang !

Secara rasminya, saya melancarkan untuk diri saya sendiri

" Road To Mumtaz, Phase 1, Mid Term "

target : Mumtaz all subjects.

5) Winter Break Project

Masjid Biru, Turki
InsyaAllah, winter break ni akan keluar dari Mesir untuk ke Turki semasa cuti musim sejuk nanti.

Proposal dan kertas kerja telah ditunjukkan kepada ibu dan ibu bersetuju secara roughlynya. :) Semoga plan berjaya dan dipermudahkan. InsyaAllah.

"Kita merancang dan Allah juga merancang. Tetapi Allah jualah sebaik baik perancang "


kepada mereka yang berminat . Hehe.

Okay, itu sahaja. Rajin pula update panjang dan gambar begini. Sekali sekala ye dak (?)

Wasalam








1 comment:

Anonymous said...

tq mention nama. hehe. sapa agen nnt?? @kiki