Followers

Monday, May 14, 2012

Exam Practical 2.0

Salam alaik.

Alhamdulillah, Exam Practical Tahun 2 Perubatan Universiti Zagazig telah pun berakhir. InsyaAllah telah buat yang terbaik dan termampu. Moga Allah permudahkan.

Histology

2 section. Satu drawing dan satu lagi tengok slide. Drawing kena lukis Thoracic Level of Spinal Cord dan Suprarenal Gland. InsyaAllah, okay sahaja. Kemudiannya, kena tengok sebanyak 20 slide. Adalah dalam 1-2 slide yang terconfuse. Overall, okay je. ;)

InsyaAllah, 28/30 ke atas.

Physiology

Exam praktikal yang paling ditakuti sebab kurang meluangkan masa untuk mengulangkaji practical Physio. Ish. Teruk perangai! 2 hari sebelum exam, duduk pulun-sepulunnya menghafal. Alhamdulillah, dipermudahkan semasa menjawab. Soalan MCQ insyaAllah okay je. Ada satu careless mistake. Tak surelah. Haha. Untuk part practical, alhamdulillah dapat menjawabnya dengan cemerlang. Yakin dan semangat!

InsyaAllah, 24/25 ke atas.

Biochemistry.

Relaks dan enjoy je preparation dia. Kena buat dua experiment. Urine report dan estimation of serum. Diagnosis urine is Proteinuria dan estimation of serum is 2.75. Hehe.

InsyaAllah, 15/15.

Anatomy

Paling semangat nak jawab. Hehe. Tetapi, sedikit kecewalah sebab gelabah untuk 3 specimen pertama dan ianya mengakibatkan kepada jawapan. Masuk-masuk je dapat Hip Bone. Selepas itu, Tibia, Femur, Fibula, dan Mandible. peergh, Straight tulang! Mana tak gelabahnya.

InsyaAllah, 48/50 ke atas.

Okay, itu sahaja laporan ringkas exam praktikal. Kita kembali kedepan buku Physio yang terbuka luas dihadapan mata ini.


2 comments:

Hikaru Yui said...

power gilaaa..!

tahniah atas pencapaian =p

Anonymous said...

kawan syaufiq di zagazig : power siotttttttt.good luck syaufiq