Followers

Wednesday, June 6, 2012

Biochemistry 2


Salam alaik.

Biochemistry sudah pun berjaya dilepasi. Okay ke tak? Macam nak menangis pun ada sebenarnya. Haha. Tahun ini soalan-soalan exam dia unexpected. Bukan sama seperti tahun yang sebelumnya.


Written.

Soalan berbentuk kbkk dan tersangatlah pening kepala nak menjawabnya. Like a hell seriously. Susahnya sampai pemeriksa "membenarkan" untuk berbincang dengan orang sebelah dalam exam. Tapi aku tak buat la camtu. Banyak sangat hilang markahnya. 

Oral

Dapat dr yang unexpected sekali lagi. Dr tak tanya soalan written tetapi tanya secara general dan spesifik. Tergagap dan terkedu nak menjawabnya. Ouh, agak sedih sebenarnya dengan prestasi oral Biochemsitry. Hilang banyak markah lagi.

Jadi?

Rasa sangat-sangat kecewa jugalah mengenangkan Biochemistry. Lagi menambahkan duka apabila melihat timeline di twitter, ada orang yang dapat soalan-soalan yang keluar daripada soalan written dan kena tanya sedikit sahaja. Serius rasa macam sakit hati jugalah.

Tetapi...

Life must go on and on!

You must look forward whatever had happened in the past!

Benda dah lepas. Bukan boleh diputarkan kembali. So, kena concentrate dengan exam yang berbaki. Anatomy, Histology dan Psychology. Tiga sahaja lagi. Tiga yang bakal menentukan hala tuju exam kali ini.

Serius, prestasi kurang menyeronokkan. Jadi kena betul betul skor exam yang berbaki ini. 

Perfect written marks!

The only way and the most hard way to do. Seems impossible. But it's just impossible before you make it possible.

InsyaAllah, Ya Allah permudahkanlah untuk menghabiskan exam second year ini dengan cemerlangnya. 

Amin.

3 comments:

Hikaru Yui said...

yg ada org uplod gambar di fb tu ka? mmg susah kan sbb soalan dia nak precise dan markah byk..

tp xpa.. insya allah semua ok..

*tp klu dah bg bincang knp xbincang?*

Dr. Syaef said...

sebab tatau pun sebenarnya boleh bincang. ade certain orang jke yang boleh bincang. huuu

has_garfield said...

salam..hmm..nak tanya pasal sukatan pelajaran kat u zagazig bleyh x??
td try add kat skype,tp x bleyh..hmm..nie name skype sye.. has_garfield hope u can add me coz i have a lot of things to ask..hope u dun mind..