Followers

Tuesday, July 3, 2012

Summer

Salam alaik.

Terasa sangat lama tidak menulis di blog sehinggakan terlupa untuk menulis mengenai exam Anatomy, Histology dan Psychology yang telah lama berlalu. Alhamdulillah. 

Komen?

Hanya menyerahkannya kepada Allah sahaja. Sudah sedaya upaya untuk menjawab dengan baik walaupun wujud keraguan apa keputusan yang bakal diterima nanti.
Jujurnya, mumtaz itu sudah terasa akan jauh daripada genggaman. Dapat Jayyid Jiddan pun alhamdulillah sangat-sangat.

Target?

Physiology-Jayyid Jiddan/jayyid

Biochemistry-Jayyid Jiddan/jayyid

Anatomy-Mumtaz/Jayyid Jiddan

Histology-Jayyid Jiddan/Jayyid

Psychology-Mumtaz

Sekadar personal target. Tahun ni banyak main-main dan study pun "very last minutes". So, no wonder akan jatuh sedikit. Hopefully, tak jatuhlah. Naik insyaAllah. Amin. :)

*

"It's summer !"

Dengan purata kepanasan mencecah 40 darjah celcius, Mesir sudah memasuki musim panas. Dan, sememangnya panas.

Apabila bercakap mengenai musim panas, automatik akan terfikir mengenai Malaysia.

Ramai kawan-kawan yang sudah mula berbondong-bondong balik ke Malaysia. Alahai syahdunya rasa melihat satu persatu rakan pulang ke Malaysia.

Aku?

Masih dalam keadaan was-was. Sebabnya, mengenai result exam lah! Hoho

Nauzubillahlah kalau kena repeat ke apa. Serius minta dijauhkan daripada kena reseat paper.

Dugaan balik awal semakin kuat menjelma dalam sanubari hati.Rasa nak balik awal je tetapi masih ada rasa takut-takut. Yelah, balik sebelum result la katakan, semestinya rasa cuak yang teramat.

Ibu sudah beri green light nak balik. Tetapi, itulah. Kebimbangan menguasai diri.

*

So, patut balik bila?

Ouh, I'm just hate to decide.

No comments: